18 Temmuz 2010 Pazar

Vahap Munyar Köşe Yazısı 19 Temmuz 2010


Vahap Munyar Köşe Yazısı Oku 19 Temmuz 2010 Pazartesi full Vahap Munyar Köşe Yazısı oku, Vahap Munyar Köşe Yazısı full hürriyet oku,



Vahap Munyar Köşe Yazısı oku 19 Temmuz 2010 Pazartesi full


Vahap Munyar Köşe Yazısı oku 19 Temmuz 2010 Pazartesi full



BORUSAN Kültür Sanat (BKS) Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) Salzburg Festivali açılış etkinlikleri kapsamında 25 Temuz’da sergileyeceği performans konusunda heyecanlı:



- İlk kez Türkiye’den bir orkestra Salzburg gibi klasik müziğin en prestijli sahnesine çıkacak.
Borusan Holding, Salzburg Festivali’ni 2011-2013 dönemi için adını “proje sponsoru” olarak yazdırmış, ardından da BİFO’ya, “açılış etkinliği performansı” daveti gelmişti.
Zeynep Hamedi, BKS Genel Müdürü Ahmet Erenli, BİFO Sanat Yönetmeni ve Sürekli Şefi Sascha Goetzel ve Borusan Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şule Yücebıyık’la geçen akşam Salzburg hazırlıklarını konuştuk. Yücebıyık, 25 Temmuz’da gerçekleşecek etkinlik için 24 Temmuz’da Salzburg’a THY’den kiralık iki uçak kaldıracaklarını aktardı, Hamedi ekledi:
-  Zaten uçağın birini neredeyse orkestra üyeleri dolduruyor.
-  Kaç kişi?
-  Tam kadro 100’e yakın.
-  Bundan sonra Salzburg Festivali’nin ana programına da girmeniz söz konusu mu?
-  İnşallah... Hedefimiz o.
-  Borusan Holding, Salzburg Festivali’ne 3 yıllık proje sponsorluğu için ne kadar ödeme yapıyor?
-  Size şöyle bir tarif yapayım. İKSV’ye verdiğimiz destekten çok daha düşük.
-  Orkestra hazırlıklarını Beyoğlu’nda açtığınız Borusan Müzik Evi’nde mi yapıyor?
- Hayır... İstinye’de daha önce kullandıkları mekanda yapıyorlar.
- Borusan Müzik Evi’ni açmanızın amaçlarından biri de BİFO’ya çalışma mekanı yaratmak değil miydi?
- Öyle ama tam kadro çalışmaları için maalesef küçük geliyor. Ayrıca şu sırada orada bir sergi de var. Yani, müsait değil.
-  Salzburg’taki etkinlik için iki uçak kaldırmak önemli bir maliyet. Borusan’ın kültür sanata ayırdığı yıllık bütçe ne kadar?
-  BKS olarak bizim yıllık bütçemiz 5 milyon dolar dolayında.
-  Ya holdingin harcamaları?
-  Bir o kadar da holdingin ayrıca verdiği destekler var. Yani toplamda her yıl 10 milyon dolarlık bir kaynağı kültür-sanata destek için ayırmış oluyoruz.
-  Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın Salzburg’daki performansında Türkiye’den izler olacak mı?
-  Açılış Ulvi Cemal Erkin’in eseri “Köçekçe”yle olacak. Bunu Salzburg’lu şefimiz Sascha Goetzel istedi. Ayrıca Fazıl Say’ın bu konser için bestelediği “Nirvana Yanıyor” da ilk kez seslendirilecek.
Kimi gün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Brüksel’e Avrupa Birliği (AB) lobisi için 2-3 uçak kaldırdı, günü geldi Cumhurbaşkanı, Başbakan veya bakanlarla bir-iki uçak dolusu “ticaret seferleri” düzenlendi...
Klasik müziğin en prestijli sahnesi Salzburg’a 2 özel uçakla “çıkarma” ilklerden biri olacak...
Her yıl bir konfeksiyon fabrikası parasını kültür-sanata aktaran Borusan Holding’in yaptığı yatırım böylece etkisini gösterecek...

BİFO albümü 8 bin sattı, Yeni Zelanda’ya uzandı

BORUSAN Kültür Sanat (BKS) Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi’yle konuşurken, Borusan Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şule Yücebıyık, kendilerini mutlu eden bir gelişmeye daha dikkat çekti:
-  BİFO’nun Şefi Sascha Goetzel’in yönetiminde kaydedilen “Respighi, Hindemith, Schmitt” adlı ilk uluslararası klasik müzik albümü şu ana kadar 8 bin dolayında sattı.
Onları asıl heyecanlandıran, albümün dünyanın değişik noktalarına kadar uzanması olmuş:
-  Albüm Avustralya’dan Kanada’ya, Japonya’dan Yeni Zelanda’ya, Almanya’dan Avusturya, Fransa, İtalya, İsveç, Güney Kore gibi ülkelere kadar alıcı buldu.
-  Satış noktaları nereler?
-  Amazon.com’un Almanya, Kanada ve Fransa’daki merkezlerinde, Napster, MediaNet Digital, Telus, emusic gibi elektronik platformlarda satışta bulunuyor.
Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO), çıkardığı albümle dünyanın değişik noktalarına uzanabilmesi, “müziğin evrensel gücü ve rolü”nü ortaya koyuyor...

Tosyalı’nın üniversite sınavında 4’üncülük sevinci

GEÇEN perşembe günü Devlet Bakanı Zafer Çağlayan aradı:
-  Ellerine sağlık. Mecit Amca’nın (Bahçıvan) Bingöl Solhan’daki okul öyküsünü çok güzel yansıtmışsın.
Bahçıvan Gıda, 1992-93 döneminde Lüleburgaz’daki peynir fabrikasının küçük bir modelini Bingöl Solhan’da 10 milyon dolar yatırımla kurmak üzere yola koyulmuş, terör engeli yüzünden hedefine ulaşamamıştı.
Bunun üzerine Bahçıvan Gıda’nın başında bulunan Erdal Bahçıvan, babasına sürpriz yapıp, Solhan’daki binayı annesi Sabiha Bahçıvan’ın adını taşıyan okula dönüştürmüştü. Bu adım, Mecit Bahçıvan’ı perşembe günü TBMM’den “Üstün Hizmet Ödülü” alan 70 kişi arasına yerleştirmişti.
Zafer Çağlayan aradığında yanında, Mecit Bahçıvan, Erdal Bahçıvan, Tosyalı Holding’in patronu Fuat Tosyalı ile AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun vardı. Çağlayan, Fuat Tosyalı’nın bir sevincini paylaştı:
-  Tosyalı Holding’in İskenderun’daki Tosçelik Fen Lisesi mezunu Aykut Demirel, üniversite sınavında Türkiye 4’üncüsü olmuş.
Telefonu Tosyalı aldı:
-  Okulumuzun ilk mezunlarını verdiği dönemde hemen Türkiye 4’üncüsü çıkarması bizi çok mutlu etti.
Çağlayan, tekrar telefonu alıp, bir ayrıntının altını çizdi:
-  Öğrencimiz bir şehidimizin çocuğu.
-  Öyleyse Fuat Tosyalı bu başarılı öğrencinin üniversite bursunu da verir değil mi?
-  Fuat onu yalnız bırakmaz, gerekirse ben de üstlenirim.
Ertesi gün duyarlı bir telefon daha aldım. Arayan AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun’du:
-  Bahçıvan Ailesi’nin Solhan’a yaptırdığı okul vesilesiyle Bingöl’ü, Solhan ilçemizi gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim.
Ne demek...
Ülkemizin her köşesinden bir şeyler yansıtmak bizim boynumuzun borcu...

Kredi kartıyla yurtdışı harcamasında bankalar ‘kur oyunu’ yapıyor

BİR okurdan, kredi kartıyla yurtdışında yaptığı harcama sonrasında, bankanın kendisine oynadığı “kur oyunu”nu anlatan mesaj aldım.
Okurum yurtdışındaki harcamayı 7 Mayıs 2010’da yapmış, o günkü dolar kuru 1.52 liraymış.
Hesap kesim tarihi olan 28 Mayıs’ta dolar 1.57 liraya yükselmiş...
Bankanın ekstreye yansıttığı kur 1.63 liraya kadar çıkmış...
İnsaf...




Vahap Munyar Köşe Yazısı bugün bölümünü izle, Vahap Munyar Köşe Yazısı 19 Temmuz 2010 Pazartesi full oku izle,19 Temmuz 2010 Pazartesi Vahap Munyar Köşe Yazısı izle, Vahap Munyar Köşe Yazısı 19 Temmuz 2010 Pazartesi full izle, Vahap Munyar Köşe Yazısı full oku, Vahap Munyar Köşe Yazısı bugünkü yazısını okumak istiyorum,

Hiç yorum yok: