18 Temmuz 2010 Pazar

Yalçın Bayer Köşe Yazısı 19.7.2010


Yalçın Bayer Köşe Yazısı oku, Yalçın Bayer Köşe Yazısı, Yalçın Bayer Köşe Yazısı oku, Yalçın Bayer Köşe Yazısı full hürriyet oku,



Yalçın Bayer Köşe Yazısı oku 19 Temmuz 2010 Pazartesi full


Yalçın Bayer Köşe Yazısı oku 19 Temmuz 2010 Pazartesi full



YEDİ sayısını çok severim, aslında 7 sayısını söyleyip geçmemeliyiz. Yanlız 7 rakkamında çok önemli bilgiler olduğuna inanırım. 7 sayısı benim için çok özeldir.



Mesela haftada 7 gün vardır. Siz ‘The Beetles’ topluluğunun söylediği ‘Eight Days A Week’ adlı şarkıyı bir kenara bırakırsanız haftada 7 gün olmasının yanında gök kuşağıda 7 renkten oluşması, ‘yedi’lerin içindedir.
Dünyada insan yapıtı olarak bilinen 7 harikasının var olduğu kabul edilir. Hatta bu milattan önce 5. yy’da tarihçi Heredot tarafından ortaya atılmış bir kavramdır. Bunların hepsini tam olarak bilmesem de Babilin Asma Bahçeleri, Mısır’daki Keops Piramiti, Artemis Tapınağı, Zeus Heykeli, İskenderiye Feneri, Halikarnas Mozolesi ve Rodos Heykeli olduğunu tahmin etmekteyim. Bence (Çin Setti) Çin surları da bu harikalar arasında yer alması gerektiğine inanırım. Yanlız Çin setti bu tanımdam sonra yapıldığı için sınıflanmaya girmediğini düşünmekteyim.
Bu isimlere başka isimlerinde eklenmesi mümkün olsada tarihsel bakımdan Sidon’lu Antipatros tarafından yayınlanan bir eserde bu isimler, ilk kabul edilen dünyanın yedi harikası olduğunu biliyoruz.
Tasavvuf ta dünyanın 7 kapısı olduğu kabul edilir. İnsan atalarını söylerken ‘7 göbek’ olarak tarif eder. Söylediğimiz Gök 71 kat olarak bilinir. Gök bilimde yıldız kümelerinden büyükayı olarak bildiğimiz yıldız topluluğu 7 yıldızdan oluşur. Hatta İslam dininde dünya yedi safhada oluşmuş olduğu söylenir.
Manevi bilgeliğin rakkamıda 7’dir. Hac döneminde Kabe etrafında 7 defa tavaf edilir. Yahudilerde kutsal şamdan 7 mumludur. Eski Yunan medeniyetinde 7 akıllı adamın yönetmesi kabul edilmiştir. Mısır’da güneş tanrısı RA’nın 7 ruhu olduğu varsayılır.
Tibet’te 7 Buda, Çin’de ise kutsal 7 elementin olduğunu söylerler. Zulu süsleri 7 renklidir, Eskimolar’da karın 7 ayrı ismi vardır. Rio şehri ve Roma şehri 7 tepe üzerinde kurulmuştur. İstanbul’da 7 tepe üzerinde kurulduğu söylenmektedir. İstanbul surlarının içinde bulunduğu, Topkapı ve Ayasofya’nın bulunduğu tepe, Çemberlitaş’ın bulunduğu tepe, Beyazıt camisinin bulunduğu tepe, Fatih camisinin bulunduğu tepe, Yavuz Selim Camisinin bulunduğu tepe, Mihrimah Sultan Camisinin bulunduğu tepe ve Kocamustafapaşa semtinin bulunduğu tepeler üzerinde kurulmuş bir şehirdir.
Bir tiyatro eserinde kullanılan isim ‘7 Kocalı Hürmüz’dür. Meşhur casus romanları ile ünlü Ian Flemming’in eserindeki ünlü casusun kod numarası da 007’dir.
Kızılderililere göre ve hatta Aborjin ve Kulin’lere görede mevsimler 7 tanedir. Pamuk Prenses ve 7 Cüceler hikayesi ve hatta Tarrot falında 7 zaferdir. İlk okula başlama yaşı olarak bilinen sayı yedidir.
Burada yedi kelimesi ile Yed kelimesini karıştırmamak gerekir. Yed Arapça’da ‘el’ demektir. ‘Yed-i emin’ yani güvenilecek bir yer veya el demek anlamına gelir. Geçenlerde bir araç parkının önünden geçerken otoparkın tabelasını baktım. ‘Yedi Emin Otoparkı’ diye yazılmaktaydı. Bunu gördüğümde çok gülmüştüm. Demek ki otopark Yedi Emin tarafından işletilmekte diye düşündüm. Tıpkı Türkiye’de bazı kurumların yöneticiliğine imam hatip mezunlarının getirilip, kurumların talan edilmesi gibi... Ülkemde devletime ait bütün varlıkların satılıp bütçe açıklarının kapatılması, köklü kurumların yıpratılması, saygın insanların toplumdan soyutlanması için düzmece suçlarla tutuklanması ile ülkemin geldiği bu günde, halâ bu çarpıklığa devam edilmesinde israr edilmesini anlamakta güçlük çekmekteyim.
Bilâ kayd-u şartla parti başkanına itaat eden, Yed-i Recep kabul ederek kendi öz fikirlerini açıkca söylemekten korkan mekanik bir el kaldırma sisteminin yaşandığı ortamda, dayatma ile çıkarılan kanunların toplum için ne kadarı yararlıdır diye bir sözüm geldi söyledim hem nalına hem mıhına. Metin ATAMER

Devlet Hastanesi doktorları mağdur oldu

TIP Kurumu Genel Başkanı Dr. Mehmet Altınok ile Genel Sekreter Dr. Ali Rıza Üçer’in açıklamasından:
“Anayasa Mahkemesi’nin CHP’nin iptal başvurusu nedeniyle 5947 Sayılı Tam Gün KanunU ile ilgili vermiş olduğu kısmi iptal kararı daha önce defalarca açıkladığımız hususlardan dolayı Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde çalışan binlerce hekimin mağduriyetiyle sonuçlandı. Üniversite hastanelerinde çalışan muayenehane hekimleriyle devlet hastanelerindekiler arasında hakkaniyet ve eşitliğe açıkça aykırı bir çifte standart ortaya çıktı. Bu adaletsizliğin nedeniyse Türk Tabipleri Birliği’nce hazırlanarak CHP’ye verilen iptal dilekçe taslağında üniversite öğretim üyeleriyle ilgili itirazlar çok kapsamlı biçimde 4 sayfalık bir metinle en ince ayrıntısına kadar ele alınırken, devlet hastanelerindeki hekimlerin muayenehane açmasının dayanağı olan 2368 Sayılı Kanunla ilgili itirazın sadece yarım satırla geçiştirilmesi oldu. CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne verdiği iptal dilekçesinde eksik bilgilendirme nedeniyle bu yarım satırlık husus da gözden kaçınça Devlet Hastanelerindeki hekimler muayanehane açma haklarını kaybetmiş oldu.
Evet, 2010 nisanında hekimlere ve kamuoyuna yapmış olduğumuz “TTB yöneticilerinin Tam Gün Telaşı“ başlıklı iletiyi okursanız üç ay önceki saptamalarımızın ne kadar olduğunu görebiliriz.

KISA KISA

- SİNCAN’da ‘Mahallede Şenlik Var’ etkinliğinde (15.7.2010)‘çocuklara yüz boyaması’ yapılan sırada bizi 45 dakika bekleten sonra da saatim doldu deyip ayrılan, kızım ve diğer çocukların moralini bozan, sıraya girmeyin deme nezaketini göstermeyen bu kişiyi kınıyorum.
Hakan ÇIRAK



Yalçın Bayer Köşe Yazısı bugün bölümünü izle, Yalçın Bayer Köşe Yazısı 19 Temmuz 2010 Pazartesi full oku izle,19 Temmuz 2010 Pazartesi Yalçın Bayer Köşe Yazısı izle, Yalçın Bayer Köşe Yazısı 19 Temmuz 2010 Pazartesi full izle, Yalçın Bayer Köşe Yazısı full oku, Yalçın Bayer Köşe Yazısı bugünkü yazısını okumak istiyorum,

Hiç yorum yok: